16 Nisan 2015 Perşembe

BİR YÜZÜCÜ ANNESİNİN ÜCRETSİZ 

YAPTIĞI 10 MESLEK


1. BESLENME UZMANI
Karbonhidrat, Protein, Vitamin nedir? Ne zaman , ne kadar, ne yenir-içilir? Sindirildikten sonra nasıl görünmelidir bilmelisiniz!
Hayatınızdaki yerini ifade eden cümle:

"Bugün yeterince su içtin mi?Çişin ne renk?"

2.AŞÇI
Yumurtayı 50 tonda pişirebilmelisiniz. Makarna temel besin maddeniz olduğundan kaç çeşit makarna var, hangisi kaç dakikada pişer, hangi sos ne zaman yapılabilir çalışın. Sütün içine yumurta kırınca kokuyu nasıl bastırabilirsiniz bilinmesi gereken en önemli husus!

"Sütte yumurta mı var?"
"Hayır yok"
"Peki o zaman"

3.STİLİST/ALIŞVERİŞ GURUSU
7/24 eşofman+mayo ile gezen çocuğunuzun alanının trendlerini Türkiye'den takip etmeniz pek bi zor. Bu nedenle yurtdışı alışveriş sitelerini iyi bilmek,yeni çıkan mayoları ve indirimleri takip etmek zorundasınız.  

"Jaked mi? FunAqua mı? Karar ver artık!"

4.ŞÖFÖR/HAMAL
Ehliyetiniz ve arabanız yoksa yandınız! Tez zamanda edinin ve kullanın ki Taksiciler Odası size sektöre katkılarınızdan dolayı plaket filan vermesin, zira toplu ulaşım araçlarının daha sefere başlamasına saatler varken antrenmana çocuk getirmenizi isteyecek hain antrenörler VAR. Sadece araç kullanabiliyor olmanız da yetmeyecek. Okula-antrenmana-yarışa vs yetişmek için, en kısa sürede nasıl ulaşabileceğinize dair iki nokta arasında sayısız rota da bilmeniz lazım. Haa bir de tüm çantaları da siz taşıyacaksınız ; antrenman çantası+ okul çantası+ yemek çantası+ file+ kendi çantanız+ laptop çantanız hep sizin omuzlarınıza ve bagajınıza emanet!

"Çok güzel ama bu araba olmaz, bagajı küçük!"


5.MASAJ TERAPİSTİ
Yoğun antrenmandan saat 21:30'da çıkan çocuğunuzun evde hazır bekleyen masörü yoksa, müjde! Yeni bir mesleğiniz daha var. Antrenörün gösterdiği şekilde kollarını ve bacaklarını ovarken siz de kas yapacaksınız sevinin!

"Hayatım, oğlanın ağrıyan kollarını ovarken kollarım ağrıdı, lütfen ovar mısın?"

6.DOKTOR/KBB UZMANI
Devamlı burnu akan yüzücüler için mucize ilaçlar! 
-Yok tabi- Kronik sinüzite, yükselen ama yükseldiği anlaşılmayan ateşe, baş ağrısına, boğaz ağrısına, alerjik kaşıntılara, kuruyan ciltlere ne iyi gelir? Hangi ilaç doping sayılmaz?
Bir tek reçete yazamaz hale geldim desem inanın!

"Koparacağım o burnunu sonunda!"

7.PSİKOLOG
Yarış öncesi terapi destek metni, yarış sonrası terapi , kamp öncesi , kamp sonrası , baraj , antrenör kızdı , antremandan atıldım , vücudum bozuldu (yalnız kızlar) , uykum var-yorgunum terapi destek metni matbu olarak bir köşenizde hazır olsun defalarca aynı metni okuyacaksınız.

"Sen yaparsın!Sen aslansın!Kesseler acımaz!"

8.ÖĞRETMEN
Yarış takvimi okul mokul dinlemez. Kaçırdığı dersleri istisnai okullar dışında takan olmaz. Bu durumda telafi etüdü için en yakın kaynak sizsiniz. İlk-Orta-Lise baştan okumaya hazır olun.

"Ne bileyim evladım, 25 sene geçmiş üstünden. Bırak ben önce çalışayım sonra sana anlatırım"

9.YATIRIM UZMANI
Bütçenizin gider tarafına yeni kalemler ekleyin; Benzin-Aidat-Mayo-Bone-Gözlük-Neye yaradığını bilmediğiniz bir sürü malzeme-Kamplar-Şehirdışı yarışları-Bolca et,süt,yumurta-Yarış nevalesi-Litrelerce su su su-NikePro Tayt (yalnız kızlar)- NikeAir modelleri- ve Kulüp kantininden alınan sayısız abur cubur.

Gelir hanesine de kocaman bir "0" , en azından milli olana kadar!

"Bu ay maaş 20 sine kadar yetti Allaha şükür, sende durumlar ne kardiş?"

10.EĞİTİM DANIŞMANI
Özel mi? Devlet mi? Etüd var mı? Öğretmenlerin sporcu çocuklara bakış açısı nasıl? Yarışa gittiklerinde yok yazılıyorlar mı? Hangi dersten takviyeye ihtiyaç var? Hangi not ortalaması ile hangi okullara kabul edilir? Yurtdışında okumak için yeterli İngilizce eğitimi veriliyor mu? Hangi okul ne kadar burs veriyor? Karşılığında ne bekliyor? TEOG -yada LYS- hedefleri ne? Hepsini kalem kalem öğreniyoruz maaşallah!

"Bu çocuk 05:00'da kalkıp gece 22:00'da eve giriyor. Bir yanlış için günde 400 soru çözemez, ama elinden gelenin en iyisini yapacağına emin olabilirsiniz hocam!"

2 yorum: