21 Nisan 2015 Salı



GİYİM KUŞAM İŞLERİ





Yüzücü annesinin temel sorunlarından birisi; evladı olan yüzücüye, eşofman ve mayo dışında bir giyim alışverişine çıkmaktır.

        

Küçük -ya da bizim durumumuzda ergenismus-  yüzücünüzün okul+antrenman temposunda bir kaç saat alışverişe ayırabilmek başlı başına zorken, bahsi geçen şahsı o yorgunlukla kabine sokup birkaç parça kıyafet denettirebilmek mucize gibi bir şeydir. Bedenleri yaşıtlarından farklı geliştiğinden, denemeden de kıyafet alamazsınız. Benim ayakkabı denetirken (ki teyzesinin düğünü gibi elzem bir durumun alışverişiydi) arkamı dönmemle  Atilla'yı ayakkabıcının pufları üzerinde yatarken bulmam bir olmuştu. Yalvar yakar yatay durumda denediği ilk ve son ayakkabıyı alabilmiştik. Tahmin edin ne oldu? O ayakkabıyı düğün dışında bir daha giymedi! Ayağını sıkıyormuş küçük beyin. E tabi spor ayakkabı dışında hiç bir şey giymediklerinden ayak rahata alışmış.


Eni-boyu bir Türk kalıpları sizin çocuğunuza uygun değil. Yani cebinizin dostu ucuz markalarımıza elveda diyin. Allah'tan memleketimiz tekstil cenneti de seçenekleriniz var. Bazı yabancı zincir mağazaların SlimFit kalıpları tam size göre. Her zaman dar ve uzun kalıplar üreten markalara yönelin. Zara bunlardan biri, biz özellikle pantolonlarını çok kullandık. Yaşımız büyüdükçe başka markaların erkek reyonlarında XS-S bedenler üzerlerine tam oldu. Mevzu bahis düğünde gömlek olarak Hatemoğlu'ndan XS bir gömlek alıp bel kısmını penslerle 4-5 cm daralttırdık, ama değişmeyen kural; SlimFit! Kış sezonu alışverişimizi de Jack&Johns'dan yaptık, kalıpları tam geldi diyebilirim. Omuzlarımızla gurur duymaya başladık mı ne?



 



Örnekleri çoğaltabilirim ama gerek yok, siz ana fikri aldınız zaten ;)

                                           




Kızlar için ise konu biraz daha komplike. Ben kendi takım arkadaşlarımızın neler yaptıklarını anlatayım siz de yazımın altında bildiklerinizi ve tecrübelerinizi paylaşın olur mu?

Kızlar için yaz aylarının kurtarıcıları kısa şortlar taytlar ve t-shirtler ki bunları Bershka'da ve Top Shop'ta ziyadesi ile bol çeşitli bulabilirsiniz. Zaten bu şortları yüzücü kızlar kadar kim iyi taşıyabilir ki?  Günlük kullanım dışında özel bir durum için giyim işi kızlarda erkeklere göre biraz daha kolay. Ne de olsa kadınları 32 beden zanneden modelistlerimiz var! 10 yaşından sonra normal kadın reyonlarından kızınıza rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz. Tek sorun omuz-bel oranı ! Keza normal çocuklara göre daha geniş omuzlara, daha ince bellere sahipler.


Elbise filan alacaksanız boyundan bağlamalı, açık omuzlu ya da kolsuz ve kayık yakalı modelleri tavsiye ederim. İnce askılı ve straplez kesim pek hoş durmuyor.Elbisenin gerisi kızınızın yaşına ve hayal gücüne kalmış. Yine olmazsa olmazımız Small ve XSmall bedenler ve dar kalıplar, tercihen lycra içeren kumaşlar.


  
Ayakkabı için ise ergenlikten sonra şansınız açık olsun, çünkü kızlarda 42 numarayı,erkeklerde 44-45 numarayı zorlayan ayaklarla herhangi bir mağazada herhangi bir modeli bulmanız biraz zorlayıcı olabilir. Bilenler bildiklerini ve adresleri paylaşsın isterim ki bloğumuz amacına ulaşsın. Malum önümüz yaz, mezuniyet ve düğün mevsimi başladı.
Hadi kızlar, sıra sizin parmaklarda!

NOT: Markalar sadece bilgi amaçlı paylaşılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder